- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 150 |
Cibule | 200 |
Česnek | 10 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 250 |
Hovězí vývar (čistý) | 500 |
Mrkev | 250 |
Olej řepkový | 10 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Zázvor | 10 |
Kokosové mléko light | 150 |
Dochucovadla:
citronová tráva, chilli, garam masala (pokud nemáte přímo tuto směs koření, tak přidejte pepř, koriandr, římský kmín a skořici), čerstvé bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 6408 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 193,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1602 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 48.3, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 14.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Cibuli si očistíme a nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme i všechno koření a krátce orestujeme. Přidáme nakrájenou mrkev, sekaná rajčata a zalijeme vývarem (masovým nebo zeleninovým) a kokosovým mlékem, dle chuti osolíme. Přivedeme k varu, po cca 10 minutách vaření přidáme propláchnutou červenou čočku a růžičky brokolice. Vaříme dalších cca 15 minut, dokud není čočka a zelenina měkká. Dle potřeby dochutíme a podáváme posypané čerstvými bylinkami. Můžeme zjemnit trochou bílého jogurtu. Hmotnost hotového pokrmu 1980 g, 100 g = cca 320 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.